Start‎ > ‎

Solcellssystem


Solcellssystem

ANNONS
    

Solenergi-set  inkl. batteri, inkl. laddare, med 2 lampor

 

 
  

Solcellssystem som kan hjälpa dig att slippa dra kablar eller spara ström är praktiskt och bra. Det kan vara att du behöver en eller ett par lampor i ett förråd eller skjul som du inte kan dra el till och då är det praktiskt med ett mindre solcellssystem. Användningsområdet begränsas bara av din egen fantasi. Kanske du behöver el dit inga kablar når och då kan ett solcellssystem rädda dig. Framförallt så påverkas du inte av att elpriset går upp. En timer på lampan som är kopplad till ett batteri som får ström från en solpanel är perfekt till en husbil, sommarhus eller något du inte besöker varje dag men som kan behöva en tänd lampa. Det finns även solcellssystem till betesmarkerna där djuren är inhägnade och har elstängsel. Egen el genom solcellssystem är billigt och man blir glad av att bidra till en bättre miljö.


Vad är solcellsystem?

Ett solcellssystem är ett komplett kit som gör att du kan omgående börja att utvinna energi från solen. Oftast består det av en solpanel, regulator, växelriktare, batteri och likströmsutgång. Detta skall inte förväxlas med solcellsanläggningar som du har till villor och fastigheter.

Solcellssystem

Tänk på att

Det är viktigt att du rengör solcellspanelerna med jämna mellanrum eftersom det påverkar hur mycket energi du kan ta emot till ditt solcellssystem. Så rengöring är a och o för din plånbok helt enkelt.

Köpa Solcellssystem

ANNONS
Granngården (solcellssystem till betesmarker)

Elstängsel betesmark med solcellssystem

Elstängsel med solcell till betesmarken

Elstängsel med solcell till betesmark

Solcellssystem till elstängslet på betesmarken är väldigt praktiskt och enkelt. Det är mycket billigare och naturvänligt. Väldigt praktiskt om du vill ha ett flyttbart stängsel. Som ni ser i bilden ovan så behövs det en anslutningskabel, åskskydd, batteri, matarledning, batteriaggregat och jordspett. Räkna ut vad du behöver förutom solcellssystemet här på Stängselkalkylatorn. Det är lite av varje, isolator, stolpar mm. Allt beror också på vilket djur ni har.

Är solcellsdrivna solcellssystem bra till elstängsel?

Om man anpassar solcellspanelen efter storleken på elstängslet och använder ett stort bra bilbatteri så går det bra. Är vädret dåligt en längre period (en månad) bör man kolla styrkan i batteriet. Kanske du får stödladda det. Fast oftast klarar ni flera år utan att behöva stödladda ett batteri.

Var kan man söka bidrag för solcellssystem till villa?

Du hittar information här var du kan söka bidrag för installation av solcellssystem.

Svenska nätanslutna solcellsanläggningar

Hos Energiforsk hittar ni mycket inspiration och information som ni kan ha väldig nytta av.


     Föregående sida Nästa sida