Start‎ > ‎Belysning‎ > ‎

Utomhusbelysning


Utomhusbelysning

Utomhusbelysning med solceller har en panel med solceller. När det är dagsljus så tar solcellspanelen emot soljus som är energi och denna energi skickas vidare till dem uppladdningsbara batterierna som oftast ingår i köpet. Nu har batterierna elektricitet i sig som utomhuslampan kan använda då mörkret kommer. Utomhusbelysningen tänds då automatiskt. Antalet timmar som belysningen är aktiv beror på årstid, placering och väder.
Låter enkelt eller hur? 

Var köper man solcellsbelysning utomhus?

Här hittar du flera snygga lampor till din tomt.

Solcellutomhusbelysning

Alla måste dra sitt strå till stacken

Svårare är det inte att byta ut dina gamla traditionella utomhusbelysningar mot klimatvänliga solcellsbelysta alternativ iheller. Även du måste börja tänka miljövänligt om du vill att dina barn och barnbarn skall bo på ett harmoniskt jordklot. Det är dem här små sakerna som behöver göras för att vi ska gå framåt och rädda jorden från en katastrof med onormala stormar och väderförändringar. Vi ger dig dem nya alternativen till dina nuvarande utomhusbelysningar här nedan. Utbudet växer för varje dag även om vi inte har det stora utbudet som finns för vanliga utomhusbelysningar så växer det hela tiden om vi är fler som inhandlar dem klimatsmarta alternativen.

Solcellsbelysning utomhus är här för att stanna

Solcellsbelysning är väldigt enkel att handskas med. Du slipper alla kablar och du bara hänger upp eller monterar lampan där du villl ha den. Sedan laddar solcellerna sig i ljuset och tänds när ljuset utomhus försvinner. Kan det bli enklare? Även om du under vintertid ibland kan behöva stödladda en del av dagens solcellsbelysning för att den skall fungera så är det inte alla sorter som behöver det. Tekniken utvecklas och snart behöver vi inte stödladda överhuvudtaget. Många utomhusbelysningar med solcellsmottagare behöver bara dagsljus för att fungera och det behöver inte vara solsken. 

Placering av utomhusbelysning som drivs av solceller

En sak man måste tänka på när man skall sätta upp eller montera en solcellsbelysning på tomten är att inte göra det för närma någon gatulampa eller eller några andra ljuskällor. Då reagerar inte belysningen som drivs av solceller på att det har blivit mörkt och att den behöver tändas. Så placeringen av lampan är viktig. Prova dig fram innan du ger dig på något större monterings projekt.

     Föregående sida Nästa sida