Start‎ > ‎

Batterier


Batterier

ANNONS 


Laddningsbara AA batterier


  
Batterier till solcellsprodukter är oftast vanliga uppladdningsbara batterier som vi har till hemmet. Vi guidar er till vanliga uppladdningsbara batterier typ AAA men även till större 12 volts batterier som fungerar till solpaneler och hela solcellsystem. Dem mindre batterierna till solceller behövs för uppladdning av hushållsprodukter och fritidsprylar. Det kan vara AAA batterier eller AA batterier som är uppladdningsbara. 

Till solpaneler behövs det andra sorters batterier och dem presenterar vi längre ner på sidan. Dem batterierna används till båtar, husbilar och solprodukter till sommarstugan. Det finns 12v solcellsbatterier men du hittar även solenergi laddningsstyrenheter, djupurladdningsskydd och bygelledningar. Ibland kan det vara så att det kan finnas ett backupbehov av traditionella batteriladdare till solcell. Det hittar ni här nedan i butikernas sortiment.

Solcellsbatteri

Extra batterier till solcellsprodukter

Det är praktiskt att ladda mer än ett batteri när man ändå håller på att ladda. Köp alltså mer än ett batteri så att du aldrig står utan el till solcellsprodukten. En backup behövs alltid. Precis som bilen har ett extra hjul så behöver du extra batteri till dina solcellsprodukter antingen det är mindre hushållsprodukter eller hela solpaneler.


ANNONS

Förläng batteriets livslängd

Det jag tror många gör fel av oss är att vi förvarar solcellsprodukter som t ex trädgårdsbelysning med solceller och uppladningsbara batteri i en låda som är stängd. Gör inte det. Ska du ta in trädgårdsbelysningen över vintern eller p g a någon annan anledning så förvara gärna lamporna med batterierna i en varm lokal (runt 20 grader) och där dem kan ta emot inomhusbelysningens sken för att ladda. När det sen är dags att sätta ut belysningen för säsongen så kan det vara bra att ladda batterierna i en laddare för att se till att dem är fulladdade innan säsongen börjar.

Laddningsbara batterier för hushållsprodukter och fritidsprodukter

ANNONS


Vilket batteri till båten eller husbilen?

Marinbatterier är bra till solcellsprodukter. AGM och gelbatterier är bra marinbatterier som fungerar utmärkt till solpaneler på båt, husbil mm. Gelbatterierna är absolut bäst men AGM är väldigt bra. Fritidsbatterier fungerar helt ok också om man inte behöver använda solcellsprodukterna dagligen.12 V är styrkan på dem här batterierna.

Var köper man batterier till solpaneler?

Här finns batterier till solpaneler som du kan behöva.

ANNONS

Batteriladdare (traditionell) 12V

ANNONS


Batteriladdare (traditionell) AA och AAA batteri

ANNONS


     Föregående sida Nästa sida